26. 01. 2022.

Dobra provjera, Srbija šampion

Aktuelni sampioni Evrope imali su problema samo u prvoj dionici protiv Amrikanaca, na čijoj klupi sjedi bivši slektor Srbije Dejan Udovičić.

Ovaj turirnir je posljednja provjera za obje selekcije pred Svjetsko prvenstvo u Barseloni, koje počinje 19. jula.

Srbija je turnir završila sa maksimalnim učinkom, pošto je prethodno pobijedila reprezentacije Kine (16:3) i Kanade (11:7).

Najefikasniji u srpskom timu bili su Slobodan Nikić i Duško Pijetlović sa po tri gola, dok je dva postigao Andrija Prlainović. Kod Amerikanaca istakao se Majkl Rozental sa tri pogotka.

U prvom meču dana Kanada je bila bolja od Kine sa 12:10.

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je da je zadovoljan odrađenim pripremama, iako ekipa ima mjesta za napredak.

“Ovaj turnir predstavlja završni trening i pripremu za Svjetsko prvnstvo, pokazao nam je i dobre i loše stvari u igri. Prije svega mislim na veliki broj primljenih golova. Nadam se da će drugačija situacija biti u Barseloni. Fizički smo spremni za ono šta nas ceka, ostaje samo da psihički budemo spremni za SP”, rekao je Savić.

On je istakao da je meč sa Australijom, 22. jula, najvažniji na šampionatu u Barseloni.

“Kao i obično najvažniji je prvi meč na turniru koji igramo sa Australijom i cilj je da što lakše obezbijedimo prolaz u sljedeću fazu. Momci imaju slobodno do petka uveče”, dodao je selektor Srbije.

Reprezentativac Filip Filipović rekao je da se Srbija na najbolji način spremila za Svetsko prvenstvo.

“Ovo je bila uvertira za ono što nas čeka u Barseloni, mada turnir je mogao da bude i bolje organizovan. Ovo je ispod svakog nivoa. Vjerujem da će u Španiji biti mnogo bolja organizacija. Nama je najvažnije kako ćemo se u glavama spremiti za svetski šampionat i prvog rivala na turniru Australiju moramo da shvatimo najozbiljnije”, rekao je Filipović.

Selektor SAD Dejan Udovičić rekao je da Amerikanci stvaraju ekipu za Olimpijske igre u Riju i da će pokušati da smanji razliku u odnosu na evropske reprezentacije.

“Nama je ovo bio izuzetan trening za Svjetsko prvenstvo. Još se uigravamo i upoznajemo, kako vrijeme odmiče biće to sve bolje. Nama će najvažnija biti utakmica u osmini finala, poslije koje ili idete kući ili nastavljate borbu za visok plasman”, rekao je Udovičić.

Srbija će na SP u Barseloni igrati u grupi C sa Mađarskom, Australijom i Kinom.
Izvor. B92, Tanjug | ĐN

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender