16. 08. 2022.

Legiju pretukli stražari u zatvoru?

Nekadašnji komandant ЈSO i osuđenik za nekoliko teških krivičnih djela Milorad Ulemek Legija pretučen je tokom šetnje u posebnoj jedinici zatvora Zabela, jer su stražari sumnjali da hoće da pobjegne.

Naime, kako piše dnevni list “Informer”, pozivajući se na neimenovane izvore, Ulemeka su pretukla trojica stražara, a slučaj je, navodno, “zataškan” najvjerovatnije zbog prekomjerne upotrebe sile.

– Izveden je s lisicama na rukama, a pratila su ga trojica stražara. Šetnja je išla ustaljenim tokom, sve do trenutka kad se Legija iznenada naglo “cimnuo” i otrgao iz ruku čuvara. Do danas nije potpuno jasno zašto je to uradio, ali stražari su reagovali u sekundi, misleći da bi bivši komandant ЈSO mogao da im pobegne – kaže neimenovani izvor ovog lista i dodaje:

– Јedan stražar ga je svom snagom udario u glavu, od čega je Ulemek posrnuo i pao. Istog trenutka, sva trojica su počela besomučno da ga šutiraju. Kad su ga dobro izmlatili, vratili su ga u ćeliju.

Izvor na koji se poziva “Informer” kaže da je ovo prvi navodni pokušaj bjekstva iz Posjebnog odjeljenja Zabele, takozvanog “srpskog Alkatraza”

– Legijine šanse da pobegne su minimalne, jer Posebno odeljenje Zabele čuvaju stražari sa dugim cevima, a iza zidina danonoćno stražare jedinice Žandarmerije – istakao je izvor.

List ne navodi kada se ovaj incident dogodio.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender