23. 01. 2022.
Nisu tražene obustave istrage

Spremne kadrovske promjene u MUP-u

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić rekao je da se u MUP-u Srpske ovih dana prave kadrovske promjene u srednjem rukovodnom kadru, ali da o konkretnim promjenama ne može licitirati unaprijed.

“Postoje određene matrice po kojima se ja ponašam i onog trenutka kada neko bude iskočio iz te matrice biće promijenjen i to će biti rađeno uz dogovor, a sve za dobrobit MUP-a da bi mogao da radi još bolje i efikasnije”, rekao je Jovičić.

Jovičić je za portal Frontal.ba, u čijoj je anketi izabran za najboljeg ministra u prvih stotinu dana rada Vlade Republike Srpske, rekao da u narednom periodu treba zajedno sa svojim saradnicima da povuče još poteza u raznim sferama kako bi podigli nivo našeg rada, a s ciljem da građani Republike Srpske i BiH prepoznaju rad i ocijene ga još boljim.

Govoreći o kreditnom zaduženju od 15 miliona KM koje je odobrila Narodna skupština Republike Srpske za potrebe MUP-a, Jovičić je rekao da je MUP već pripremio tender za službena vozila i izrazio očekivanje da će i vozila i druga oprema stići do kraja ove godine.

“Tačno je da se ovim zaduženjem neće ići u nabavku uniformi zato što su obezbijeđena budžetska sredstva za nabavku uniformi i obuće. Samim pravilnikom o zaduženju u Ministarstvu finansija propisano je da se kreditnim zaduženjem ne može nabavljati oprema kojoj je rok trajanja kraći od pet godina, a mi smo već u poodmakloj fazi izrade pravilnika o uniformi pripadnika MUP-a i čim se on završi, u narednih sedam do deset dana, ići ćemo u raspisivanje tendera za uniformu i obuću, tako da i to dolazi u toku ove godine”, naglasio je Jovičić.

Govoreći o dešavanjima od prije par dana na području Srebrenice, Jovičić je rekao da MUP ne može ni odobriti niti zabraniti ulazak u prostor Zemljoradničke zadruge i zgradu Elektroprenosa, jer je to njihovo vlasništvo i oni treba da se obrate vlasnicima da im oni omoguće taj ulazak.

“Želim još jednom da naglasim da su pripadnici MUP-a Republike Srpske bili izloženi salvama neprimjerenih uvreda i poniženja od učesnika skupa. Policija, bez obzira na sve te uvrede, nije uopšte reagovala i veliki teret je podnio komandir policijske stanice u Srebrenici koji je bošnjačke nacionalnosti i koji je imao snage da izdrži sve te uvrede”, istakao je Jovičić.

On je naglasio i da MUP Srpske preduzima sve mjere iz svoje nadležnosti i daje puni doprinos da se posveti borbi protiv korupcije, te da će se vidjeti koji će biti krajnji rezultat.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender