16. 08. 2022.

U pucnjavi u Mostaru učestvovao Vašiček, koga je Budimir pomilovao

“Ovaj događaj, nakon obračuna vatrenim oružjem i pucnjave u Tuzli prije manje od mjesec dana, ukazuje da lica koja su nezakonito pomilovana ili oslobađana od izdržavanja kazne, učestvuju u incidentima i ugrožavanju bezbjednosti građana BiH, na šta je Tužilaštvo BiH skretalo pažnju prilikom istrage i preduzimanja istražnih radnji u predmetu Budimir i drugi“, ističe se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo navodi da je Vašiček u kratkom vremenskom periodu višestruko osuđivan i da je trebalo da se nalazi na izdržavanju kazne, ali da je na slobodi od početka mjeseca na osnovu nezakonitih odluka o pomilovanjima, puštanjima na uslovnu slobodu i smanjivanje kazne.

“Tužilaštvo BiH, SIPA i ostale agencije za provođenje zakona koje rade na ovom predmetu, nastavljaju istragu u pravcu podizanja optužnice u predmetu protiv Živka Budimira i drugih“, zaključuje se u saopštenju za javnost.

Vašiček je danas na benzinskoj pumpi “Gasprom” na sjevernom izlazu iz Mostara pucao u noge Dženanu Demiroviću.

U pucnjavi u Tuzli prije manje od mjesec dana, u kojoj je jedno lice ubijeno, učestvovao je Mersed Hadžić, poznat kao “Mirso Švajcarac”, kojeg je Budimir pomilovao krajem avgusta prošle godine.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender