16. 08. 2022.

Makadamski putevi odlaze u istoriju

Riječ je o dionici dužine 400 metara, a vrijednost radova iznosi 33.000 KM. Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, Zoran Novaković, istakao je da će završetkom ove dionice biti olakšan život mještanima ovog dijela Karanovca.

– U više navrata izgradnja ovog puta je bila planirana, ali zbog velikog nagiba nismo uspjeli do sada da je realizujemo. Ipak, radove privodimo kraju. Polako, ali sigurno makademske puteve na području Grada Banja Luka šaljemo u istoriju – istakao je Novaković, dodajući da ovo nisu jedini radovi u ovoj godini.

– Upravo smo posjetili jednu porodicu poginulog borca i izdali nalog da se izgradi 50 metara puta do njihove kuće, jer ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku – kazao je Novaković.

Presjednik Savjeta MZ Karanovac, Boško Vuksan, rekao je da ovaj put mnogo znači za mještane Karanovca.

– Ovaj put je vijekovima bio makadamski, i bio je stvarno nesavladiv problem zbog nezgodne trase. Grad Banja Luka se stvarno potrudio da ravnomjerno rasporedi sredstva, a u našoj mjesnoj zajednici nasipamo i asfaltiramo makademske puteve, čistimo dionice zarasle šibljem, gradimo sekundarni vododvod i druge projekte – istakao je on.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender