16. 08. 2022.

SNSD, DNS i SP potpisali izjavu o zajedničkom djelovanju

Na današenjem sastanku u Banjaluci, predsjednici SNSD-a, SP-a i DNS-a Milorad Dodik, Petar Đokić i Marko Pavić potpisali su zajedničku izjavu u kojoj se, između ostalog, navodi da je Republika Srpska institucionalno i politički stabilna i sposobna da očuva sve bitne funkcije, čak i u najtežim uslovima.

Iako se sve zemlje okruženja suočavaju sa istim ili većim ekonomskim problemima, ističe se u izjavi, očigledno je da se pokušaj političke destabilizacije ciljano usmjerava na Republiku Srpsku, u želji da se objektivno teške okolnosti iskoriste da se izazove nezadovoljstvo građana i nepovjerenje u čitavo društvo i sistem.

“Takvi oblici političkog djelovanja nisu nepoznati niti neočekivani, ali smo uvjereni da neće ostvariti svoj cilj, te da će građani Republike Srpske, kao i do sada imati interes Republike Srpske, njenu bezbjednost, stabilnost, a samim tim i bezbjednost svih nas na prvom mjestu”, navodi se u izjavi.

SNSD, SP i DNS zatražili su dodatni angažman i odgovornost Vlade Republike Srpske i svih drugih organa, upravnih organizacija, javnih preduzeća i fondova kako bi se što više ublažile posljedice ekonomske krize i stvorile pretpostavke za očuvanje i jačanje, prevashodno, privrednih aktivnosti.

Stranke vladajuće koalicije očekuju da će naredni period biti posvećen jačanju privrede, te jasnim mjerama i aktivnostima koje će poboljšati šanse domaćih privrednika u tržišnoj utakmici sa inostranom konkurencijom.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender