10. 08. 2022.

SP /rukomet/: Srbija-Danska večeras u Boriku, za publiku samo stolice

Prestavnici Međunarodne rukometne federacije odlučili su da na večerašnjoj utakmici u dvorani Borik može biti prisutno samo onoliko gledalaca koliko ima mjesta za sjedenje u dvorani (2.400).

Predstavnici IHF-a takođe su zabranili da utakmicama u Banjaluci prisustvuju organizovane navijačke grupe koje u dvoranu žele da unesu transparetne s političkim motivima.

U sportskoj dvorani Borik u Banjaluci je 2.400 mjesta za sjedenje a na utakmicama selekcije Srbije, prethodnih dana, vladalo je višestruko veće interesovanje.

Nakon današnje odluke predstavnika Međunarodne rukometne federacije, organizatori su pozvali gledaoce da na večerašnju utakmicu Srbija-Danska dođu ranije, da bi mogli da prisustvuju utakmici.

Kazna zbog četničke zastave i Mladićeve slike

Disciplinska komisija Svjetske rukometne federacije kaznila je Rukometni savez Bosne i Hercegovine sa 2.000 švajcarskih franaka.
Organizator Svjetskog prvenstva za mlade rukometaše sankcionisan je zbog utakmice Tunis – Srbija, odigranoj u dvorani “Borik”, gdje je grupa navijača na tribini istakla crnu zastavu Ravnogorskog četničkog pokreta i sliku Ratka Mladića, potvrdio je agenciji Anadolija Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH.

On je rekao da će RSBiH od večeras pooštriti kontrole na utakmicama Svjetskog prvenstva za mlade rukometaše koje se igraju u Banjaluci, Sarajevu, Zenici i Ljubuškom, jer je IHF zaprijetio da će u slučaju ponavljanja sličnog incidenta isprazniti dio dvorane, gdje se eventualno dešavaju neprimjerene aktivnosti, ili čak cijelu dvoranu, a i RSBiH bi bio oštrije sankcionisan.

Inače, Disciplinska komisija IHF-a, koja za vrijeme omladinskog šampionata zasjeda u Sarajevu, do sada kaznila je i reprezentaciju Kuvajta sa 5.000 švicarskih franaka, zbog toga što je jedan od članova stručnog štaba nepropisno reagovao na odluku sudija. Sankcionisali su i selekciju Mađarske, koja na početku turnira nije imala imena igrača na dresovima. Propust ih je koštao 2.000 švicarskih franaka.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender