16. 08. 2022.

Vlada da odmah odredi tim za pregovore sa EU

Nikolić je, nakon razgovora sa evropskim komesarom za proširenje Štafanom Fileom, rekao da će pojedina poglavlja biti posebno teška i osjetljiva i dodao da je Srbija i prije 12 godina znala šta piše u knjizi uslova za priključenje EU.

“Rubikon je pred nama. Kada ga pređemo, kada krene nabolje, shvatićemo da nismo uzalud naučili kako da `zajedničku patnju` pretvorimo u nadu za bolju budućnost”, poručio je Nikolić.

Predsjednik Srbije iskazao je posebnu zahvalnost Fileu za sve napore koje je lično učinio da Srbija dobije “evropsku šansu”.

File je ponovio da očekuje da Srbija već iduće sedmice Evropskoj komisiji dostavi nacrt pregovaračkog okvira i naglasio da neće “štedjeti pomoć” Beogradu.

“Moja lična ambicija je da postanem najbolji prijatelj Srbije u pregovaračkom procesu i imam puno povjerenje da će Beograd ispuniti sve zahtjeve”, naglasio je File.

On je dodao da vjeruje da će Srbija i dalje ostati faktor stabilnosti u regionu i da će doprinijeti trajnom pomirenju država i naroda na ovom prostoru.

“I danas, baš kao i prilikom nedavnog susreta sa predsjednikom Nikolićem u Zagrebu, ohrabren sam njegevom namjerom da nastavi sa pozitivnom vizijom budućnosti”, zaključio je File.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender