16. 08. 2022.

Djeca Srpske putuju u Kumbor

U prethodnih sedam smjena ovog ljeta u Kumboru je boravilo više od 850 djece, među kojima su djeca sa posebnim potrebama i hroničnim oboljenjima, djeca iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica, djeca ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske, kao i posebno nadareni učenici – pobjednici republičkih i opštinskih školskih takmičenja, talentovani sportisti, muzičari i drugi, saopšteno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu Srpske.

Djecu-učesnike Projekta ovog ljeta posjetili su ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Slobodan Stanić, ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović, pomoćnik ministra za socijalnu zaštitu LJubo Lepir, pomoćnik ministra za porodicu Slavica Kuprešanin, kao i brojni predstavnici lokalnih zajednica i ustanova socijalne i dječije zaštite.

Projekat se realizuje u uslužnom prostoru hostela “Kumbor” u Kumboru, u Crnoj Gori, u 13 desetodnevnih smjena u periodu od 22. maja do 14. septembra.

Ove godine u Kumboru će ljetovati ukupno 1.700 djece iz 60 gradova i opština Srpske, a za 11 godina, koliko Javni fond realizuje program, ljetovalo je ukupno 15.000 djece.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender