16. 08. 2022.

Jačati sektor šumarstva Srpske

Obraćajući se na stručnom skupu “Razvoj i unapređenje šumarstva kroz fukcionisanje preduzeća `Šume Srpske”, koji je danas počeo u Banjaluci, Cvijanovićeva je ukazala na potrebu da svi u sektoru šumarstva budu odgovorniji i konsolidovaniji, jer je unapređenje stanja u ovom sektoru jedan od prioriteta Vlade Srpske.

Ona je istakla da svako mora da snosi odgovornost za svoj rad, odnosno nerad, zaključivši da je vrijeme da svi zajedno rade na poboljšanju stanja u sektoru šumarstva.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je da su učinjeni početni koraci na ozdravljenju Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske”, ali da je potrebno još mnogo toga uraditi da bi se konsolidovalo ukupno stanje u drvoprerađivačkom sektoru Srpske.

“U sektoru šumarstva, a posebno u `Šumama Republike Srpske` potrebno je više struke, moderne organizacije, ekonomije, a daleko manje politike”, zaključio je Mirjanić.

Na skupu, koji organizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, učestvuju eminentni stručni i naučni kadrovi iz više različitih institucija.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender