16. 08. 2022.
Karadžić nije želio progon

Nikola Poplašen lider naprednjaka Srpske?

Zeljić očekuje da procedura oko izbora Poplašena za predsjednika SNS-a u Republici Srpskoj neće dugo trajati, s obzirom da je stranka od 30. aprila praktično bez predsjednika.

On je podsjetio da je Odlukom Okružnog suda u Banjaluci poništeno ranije sudsko rješenje kojim je odobren upis promjene lica ovlašćenog za zastupanje i predstavljanje SNS-a u Srpskoj, a prema kojem je umjesto Adama Šukala u registar upisan Hadži Jovan Mitrović.

– S obzirom da je Okružni sud vratio predmet Osnovnom sudu na ponovni postupak i da će to potrajati, a da su, s druge strane, sve odluke koje gospodin Mitrović donese nezakonite, na Predsjedništvu će biti pokrenuta inicijativa da za lidera izaberemo jaku političku ličnost, koju upravo vidimo u gospodinu Poplašenu – naglasio je Zeljić na konferenciji za novinare u Brčkom.

Potpredsjednici stranke, Saša Milovanović i Dražen Maunaga za Kontakt radio su potvrdili da će sutra biti održano Predsjedništvo Srpske napredne stranke Republike Srpske u Banjaluci te da će se na sjednici između ostalog razmatrati Inicijativa o ujedinjenju i objedinjavanju SNS-a u Srpskoj.

Teme konferencije su i analiza stanja u stranci, Informacija o formiranju još jedne naprednjačke stranke u Srpskoj, Odluke o daljim pravcima Predsjedništva SNS-a Srpske i o usklađivanju djelovanja sa SNS-om Srbije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender