17. 08. 2022.

Potpisan memorandum o saradnji Privrednih komora Srpske i Srbije

Đurić je rekao novinarima, nakon potpisivanja memoranduma, da će Privredna komora Srbije staviti svoje kapacitete na raspolaganje komori Srpske u promociji i prezentovanju privrede Srpske na sajmovima i sličnim manifestacijama na kojima učestvuje privreda Srbije.

“Očekujemo da ćemo u vremenu pred nama, koristeći zajedničke kapacitete i udruživanjem potencijala kojim raspolažemo, realizovati projekte za koje uspijemo obezbijediti pretpostavke i tako doći do ostvarivanja obostranih ciljeva u interesu naših privreda”, naveo je Đurić.

Sertić je istakao da je ovaj memorandum od izuzetne važnosti i za Srbiju i za Republiku Srpsku, te da taj akt ne iskuljučuje ni na koji način saradnju u regionu.

Prema njegovim riječima, ugovor o specijalnim paralelnim vezama između Republike Srpske i Srbije omogućava bližu međusobnu saradnju koja je veoma važna za obje ekonomije, jer fokus na zajedničke interese može omogućiti bolji život.

Potpisivanju memoranduma prethodio je sastanak delegacija dvije privredne komore na kojem je iskazana obostrana spremnost za pružanje informacija i prenošenje iskustva o uslovima i procedurama usklađivanja privrednih društava sa procedurom i praksom EU, pri čemu je posebno istaknuta obuka zaposkenih u komorama i zajednički rad na projektima evropskih institucija.

Usaglašen je i zajednički rad na formiranju poslovnog savjeta, kao načina za uspostavljanje čvršće institucionalne saradnje dvije komore.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender