18. 08. 2022.

Nema razloga za promjene u vladajućoj ”šestorki”

“Nema razloga da se bilo šta mijenja, posebno poslije uspješnog usvajanja paketa zakona. Treba da se usmjerimo na priču `Sejdić i Finci`, evropske integracije i priču o MAP-u”, rekao je Dodik.

Govoreći o stranačkim razgovorima u vezi sa funkcionisanjem parlamentarne većine, Dodik je istakao da je najvažnije da se stranci ne miješaju u unutrašnja pitanja BiH, jer to dovodi do apsurda.

“Kada oni to ne rade, onda vlasti u BiH funkcionišu i usvoje četiri važna zakona. To je rezultat unutrašnjeg dogovora i kompromisa”, rekao je Dodik za “Dnevni avaz”.

On smatra da je vladajuća “šestorka” u partnerskim odnosima “uradila svoje” i da je ova pitanja završila na opšte iznenađenje stranaca, a na dobrobit BiH.

Govoreći o opštim izborima, koji će u BiH biti održani naredne godine, Dodik je poručio da će on ponovo biti predsjednik Republike Srpske i da će SNSD, na čijem je čelu, dobiti najviše glasova.

“Ako se dogovorimo u vezi sa odlukom `Sejdić-Finci`, Igor Radojičić će biti član Predsjedništva BiH, a ako ne bude tih promjena – opet će pobijediti naš kandidat”, istakao je Dodik.

Govoreći o nastojanjima različitih “centara moći” da diskredituju njega i Republiku Srpsku, predsjednik Dodik poručio je da njega niko ne može diskreditovati.

“Imam svoje ljudske običaje i potrebe, obavljam svoj posao u skladu sa zakonom, štitim interese Republike Srpske strastveno i ratnički na političkom planu”, naglasio je Dodik.

On je istakao da prihvata samo onu BiH koja je u dejtonski okvirima, ali da ona to sada nije. “To je karikatura koja ne može uspjeti”, poručio je Dodik.

Komentarišući situaciju u vezi sa “Elektroprenosom BiH”, predsjednik Republike Srpske rekao je da je dogovor dva premijera dobar, da ne krši zakon i Ustav, te da će biti proveden.

“Uvjeren sam da BiH ima šansu da izgradi svoj odnos na važnim pitanjima kao što je `Elektroprenos`. Sva priča sa Zapada o elektroenergetskom sistemu BiH ide ka tome da se on obezvrijedi kako bi bio jeftin i da bi ga kupile njihove velike kompanije i struja bi poskupjela pet puta”, smatra Dodik.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender