16. 08. 2022.
Dodik sa ruskim investitorima o energetskim projektima

Tužilaštvo štiti Mehmedovića

“Tužilaštvo BiH u ovom slučaju nije htjelo da sarađuje na očiglednim dokazima i to govori koliko je Tužilaštvo trulo i nepotrebno, kao i Sud BiH”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Govoreći o vladajućoj strukturi na nivou BiH, Dodik je ponovio da neće biti promjene “šestorke”, uz ocjenu da vlast na nivou BiH izgleda kao patnja.

“Srpska insistira na poštivanju Ustava i Dejtonskog sporazuma. Ko god u Sarajevu prihvati takvu logiku i takvo ustavno ponašanje može biti naš partner”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da je sa liderom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom uspješno završeno usvajanje važnih zakona o prebivalištu i jedinstvenom matičnom broju, koje je najviše promovisala Republika Srpska.

Na pitanje novinara o budućnosti bijeljinske šećerane, Dodik je rekao da će agencija za oduzimanje imovine stečene kriminalom, koja je formirana na nivou Republike Srpske, preuzeti vlasništvo nad Šećeranom i početi rad na oživljavanju te fabrike.

Prema njegovim riječima, to oživljavanje se eventualno može obezbijediti sa novim partnerima ili u okviru agencije i uz intervenciju Vlade Republike Srpske.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender