10. 08. 2022.

Vaterpolisti Srbije “krenuli u osvajanje zlata”

Najbolji srpski vaterpolisti otputovali su u Barselonu, gdje će od 22. jula do 3. avgusta učestvovati na planetarnom šampionatu.

– Uvjek postavljamo najviše ciljeve i trudimo se da ih ostvarimo. Pripreme su bile naporne i spremni ulazimo u pohod na zlatnu medalju. Možemo da dođemo do cilja ako pružimo maksimum i zaobiđu nas povrede. Mnogo bi mi značilo da osvojim SP, to je na neki način postala zavisnost, posle prve medalje odmah želite da osvojite novu i tako u krug – rekao je Pijetlović pred put u Barselonu.

On je dodao da je zadovoljan svojom formom i da mu nisu teško pale pripreme kod selektora Dejana Savića, sa kojim je prošle sezone sarađivao u Crvenoj zvezdi.

– Nama koji smo igrali u Zvezdi je lakše, ostali reprezentativci su morali da se navikavaju na selektora Savića. Ima malo drugačiji sistem rada, fizički je napornije nego kod ostalih trenera. On je čovek koji zna i vidi svoj cilj i traži samo najbolje. Uspeo je da nas spremi – rekao je Pijetlović.

Reprezentativac Andrija Prlainović istakao je da na šampionatu u Barseloni nema izrazitih favorita, jer će nekoliko selekcija moći da se umiješa u borbu za medalju.

– Svjetsko prvenstvo je veliko takmičenje, jako i naporno, traje 15 dana i igraće se na otvorenom bazenu po izuzetnoj vrućini.

Moramo da izdržimo prvu fazu i u nastavku takmičenja budemo na nivou. Teško je doći do polufinala, a kamoli do svetskog zlata. Očekuje nas zanimljiv turnir, mnoge reperezentacije će doći izuzetno motivisane i pripremljene da naprave dobar rezultat – rekao je Prlainović.

On je dodao da je Srbija imala dovoljan broj utakmica tokom priprema i da se nada najboljem u Španiji.

Srbija će na šampionatu svijeta u Barseloni igrati u C grupi sa Mađarskom, Australijom i Kinom, a u premijernoj utakmici sastaje se 22. jula od 13.30 sati sa Australijom.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender