14. 08. 2022.

Dali mandate URS-u na raspolaganje

Dinkić je na sjednici Glavnog odbora stranke poručio da URS neće biti prepreka za suštinsku i djelotvornu rekonstrukciju vlade, jer građani s pravom od vlade očekuju više.

On je Glavnom odboru dao svoj mandat na raspolaganje i pozvao ga da ovlasti Predsjedništvo stranke za donošenje odluka u procesu rekonstrukcije vlade.

“Vi ste me predložili na mjesto ministra i vi odlučujete o mom mandatu ministra”, poručio je Dinkić članovima GO URS.

Dinkić, koji je minisar finansija i privrede, poručio je da će otvoreno u predstojećoj sedmici razgovarati sa koalicionim partnerima i da neće upućivati poruke preko neimenovanih izvora.

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović stavila je svoj ministarski mandat na raspolaganje članovima GO URS-a, kao što je to učinila i potpredsjednica vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić.

Kalanovićeva je, podnoseći izvještaj o radu ministarstva na čijem je čelu, na sjednici GO URS-a rekla da će sutra izvještaj o radu podnijeti premijeru Srbije Ivici Dačiću i da će ga staviti na sajt ministarstva.

Svoj mandat je na raspolaganje Glavnom odboru stranke prethodno dala i potpredcjednica URS-a i potpredjsednica vlade zadužena za evrointegracije Suzana Grubješić, koja je poručila da neće biti prepreka razvoju Srbije i boljem funkcionisanju vlade.

Grubješićeva je rekla da je odlukom Evropskog savjeta da se sa Srbijom otpočnu pristupni pregovori naša država konačno dobila šansu da postane normalna i pristojna evropska država, ali i istakla da to nije prevashodno njena zasluga.

“Najzaslužniji su premijer Ivica Dačić i prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić, jer da nije bilo briselskog sporazuma ja ne bih mogla ništa da uradim”, rekla je Grubješićeva, koja je premijeru već podnijela izvještaj o jednogodišnjem radu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender