16. 08. 2022.

Hrvati optuženi za namiještanje

Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan, kao i Moldavac Radu Albot, izgubili su prošle nedjelje svoje mečeve sa 2:0 u setovima, što je rumunske kladionice koštalo oko pola miliona evra.

Nekoliko grupa ljudi, ali i pojedinaca, kladilo se na tačan rezultat tih mečeva, a pet lokalnih kladionica podnijelo je prijavu rumunskim vlastima i Interpolu i očekuje se pokretanje istrage.

Među spornim mečevima manje je iznenađujućih rezultata, ali kladionice ne vjeruju da se radi o slučajnosti da se poklopilo svih pet rezultata. U poslednje vrijeme se diže buka oko svake sumnjive opklade, ali je do sada bilo veoma teško dokazati namiještanje u tenisu.

To nije prvi put da se hrvatski teniseri pominju u kontekstu namiještanja. Veić je bio na meti poslije pobjede protiv Kanjasa u Zagrebu 2009. godine, a Marin Čilić i Ivo Karlović nedavno su se našli na ’crnoj listi’ Jedinice za teniski integritet. Prije osam godina pod sumnjom su se našli Roko Karanušić i Saša Tuksar, zbog rane eliminacije na čelendžeru u Donjecku.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender