18. 08. 2022.

Očekuju se konkretni zaključci

Majkićeva očekuje da će se na sjednici Komisije vidjeti na koji način rade bezbjednosne agencije u BiH i šta misle jedni o drugima kada su u pitanju ovakve blokade i teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu, te kako da se BiH brani od ovih događaja.

“Dakle, očekujem odgovor na pitanje ko je pogriješio i kakva smo iskustva povukli iz napada na Ambasadu SAD i blokade parlamenta, kao i odgovor da li policija može da ostane sasvim imuna od politike ili su se pojedine policijske agencije direktno stavile u svrhu odbrane pojedinih političkih interesa”, precizirala je Majkićeva.

Ona je uvjerena da će se na sjednici Komisije steći konkretna slika o ovim događajima.

“Iz rasprave ćemo vidjeti koje agencije treba odmah ukinuti, jer znamo da postoje agencije koje nemaju skoro nikakvu nadležnost i koje su nastale kao plod takozvane reforme”, istakla je Majkićeva.

Prema njenim riječima, sa takvim agencijama treba završiti, a budžetska sredstva koja pripadaju njima usmjeriti tamo gdje je potrebnije.

Ona je izrazila nadu da će sjednica Komisije rezultirati konkretnim zaključcima kada je u pitanju rasprava o informacijama o bezbjednosnim aspektima događaja u vezi sa blokadom objekata institucija BiH od 5. do 7. juna.

Majkićeva je navela da se na sjednici Komisije za odbranu i bezbjednost očekuje prisustvo čelnih ljudi svih bezbjednosnih agencija BiH, MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Federacije BiH, ministra bezbjednosti BiH, te predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender