14. 08. 2022.

Reformisati sektor ekonomskih odnosa i regionalne saradnje

Predsjednik Odbora za ekonomske odnose i regionalnu saradnju SDS-a Jovo Ateljević izjavio je da u ovom sektoru treba uraditi kompletnu reformu.

Ateljević je rekao da treba ojačati saradnju na području zapadnog Balkana koja je zapostavljena, te istakao da Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske nema strategiju regionalne i druge saradnje ili da ona nije vidljiva.

“SDS pozdravlja postajanje predstavništava Republike Srpske u inostranstvu, ali njihov problem je u transparentnosti zapošljavanja, trošenja novca i informacija u vezi sa njihovim radom”, rekao je Ateljević na konferenciji za novinare.

On je dodao da se predstavništava bave poslovima koje treba da rade Privredna komora, turistička organizacija i druge slične asocijacije i organizacije.

Član Odbora Milena Dobrnjac istakla je da predstavništva Srpske u inostranstvu treba da budu aktivnija u pogledu davanja informacija mladima o uslovima stručnog usavršavanja, budući da ih značajan broj odlazi na postdiplomske studije i slična stručna usavršavanja.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender