23. 01. 2022.

Došlo vrijeme da Srbija zatraži svoju imovinu na Kosovu

Obraćajući se privrednicima na skupu posvećenom zaštiti srpske imovine na Kosovu, direktor Kancelarije Aleksandar Vulin rekao je da Srbija neće priznati Kosovo, ali će insistirati na svojim ekonomskim interesima i na zaštiti i vraćanju srpske imovine u toj pokrajini.

“Ovo je početak aktivne politike Srbije, u kojoj se neće stideti da traži ono što je njeno”, istakao je Vulin.

On je naveo da je nesporno da je Srbija vlasnik ogromne imovine na Kosovu i da hoće da ona bude zaštićena, vraćena i obeštećena.

Vulin je ocijenio da će se prvi sljedeći sporazum u pregovorima Beograda i Prištine odnositi ili na imovinu ili na crkvu i srpsko kulturno nasljeđe na Kosovu.

On je rekao da je došlo vrijeme da država Srbija konačno zna šta ima na Kosovu od imovine, šta je sve i koliko od nje opljačkano, a šta prodato u monoetničkoj privatizaciji, koju ne priznaje ni Srbija ni UNMIK.

“Vreme je da na državnom nivou prikupimo sve podatke šta su naša potraživanja. Srbija mora konačno da sabere sve to i da izađe prva sa konkretnim predlozima i zahtevima. Nijednog dinara i fabrike ne smemo i nećemo da se odreknemo”, dodao je Vulin.

On je istakao da će se o svemu ovome raspravljati u Briselu, ali da Srbija mora da izađe sa konkrentim podacima koliko je uložila na Kosovu, a riječ je o stotinama miliona evra.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender