26. 01. 2022.

Mišković na slobodi?

U Tužilaštvu za organizovani kriminal će odlučiti, takođe do sutra, da li će uopšte podnosti žalbu na ovu odluku Specijalnog suda.

Pravo da se žali ima i Mišković, ali žalbe ne odlažu odluku i ukoliko obezbedi novac ili stavi hipoteku na nekretnine, mogao bi da se nađe na slobodi uz obavezu da preda pasoš i da se svakog prvog u mjesecu javlja u policijsku stanici u beogradskoj opštini Savski venac.

Miškovića će njegovi branioci posjetiti danas u beogradskom Okružnom zatvoru, kako bi se detaljno dogovorili kako da postupe.

Vlasnik “Delta holdinga” je preko svojih advokata ponudio jemstvo od sedam miliona evra u nekretninama, ali je sud procijenio da je 12 miliona evra primjerenija suma.

Miškoviću je posljednji put produžen pritvor za još mjesec dana, jer je vanraspravno vijeće Specijalnog suda zaključilo da je on vlasnik brojnih preduzeća u svijetu koja bi mogao da iskoristi za bjekstvo.

Međutim Apelacioni sud u Beogradu je u svojoj odluci da poništi rješenje Specijalnog suda o odbijanju jemstva naveo da treba razmotriti da li bi, osim pritvora, druge mjere za obezbjeđenje da se okrivljeni odaziva na pozive suda bile adekvatne.

Specijalni sud je tako u svom obrazloženju da Miškoviću određuje jemstvo do 12 miliona evra naveo da su se, nakon što je optužnica protiv njega postala pravosnažna, stekli uslovi da se prihvate druge mjere osim klasičnog pritvora.

Mišković je u pritvoru od 12. decembra.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender