26. 01. 2022.

Organi BiH nisu uradili svoj dio posla

“Nisu uradili šta je trebalo da se izvoze naši proizvodi i zbog toga imamo problema sa mlijekom, sa standardizacijom određenih proizvoda i sa potrebnim kvotama koje bismo trebali imati”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Komentarišući protest poljoprivrednika na graničnom prelazu Rača, Cvijanovićeva je rekla da je Vlada Srpske u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima uradila maksimalno što je mogla, dodajući da se određene stvari dovode u vezu sa nečinjenjem organa BiH, zbog čega štetu trpe svi u Srpskoj i BiH.

Cvijanovićeva je navela da se poljoprivredni sektor nalazi u centru interesovanja Vlade, podsjetivši da su za nekoliko mjeseci izdvajanja u ovaj sektor po raznim osnovama veća od 50 miliona KM.

Ona je rekla da su se sredstva izdvajala za izmirenje subvencija za prošlu godinu, za regresirani plavi dizel, kao i da je izvršeno utvrđivanje premije po kilogramu merkantilne pšenice.

Cvijanovićeva je istakla da su omogućeni zajmovi preko Investiciono- razvojne banke, uz kamatnu stopu od četiri odsto.

U Informaciji iz Vlade Srpske navodi se da Vlada i resorno ministarstvo ne mogu da utiču na formiranje otkupne cijene pšenice, niti bilo koga mogu prisiliti da kupi domaću pšenicu, jer njenu cijenu diktira tržište.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender