16. 08. 2022.

Pripremljen zakon o eksproprijaciji

Resorna ministarka Srebrenka Golić rekla je da je ovaj “leks specijalis” zakon upućen na razmatranje drugim ministarstvima u Vladi Srpske, a da bi se u formi nacrta mogao naći pred poslanicima već na prvom narednom zasjedanju Narodne skupštine.

“Riječ je o leks specijalis zakonu o utvrđivanju opšteg interesa i eksproprijaciji, koja je bila nepotpuna, radi izgradnje sistema za transport prirodnog gasa”, rekla je Golićeva.

Ona je naglasila da je o ovom zakonu, koji je pripremljen u saradnji sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Pravobranilaštvom Srpske, danas razgovarano i na sastanku kod predsjednika Srpske Milorada Dodika.

“Na sastanku su analizirani prioriteti iz mape puta na realizaciji energetskih projekata na području Republike Srpske u okviru projekta ‘Južni tok’ i realizaciji tačaka iz te mape”, rekla je Golićeva.

Ona je navela da je zaduženje Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u tom projektu izdavanje svih potrebnih odobrenja za gradnju nakon izvršene eksproprijacije, te da je na današnjem sastanku bilo riječi o lokalitetima elektrana koje bi se gradile za potrebe kraka gasovoda “Južni tok”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender