18. 01. 2022.

Provjera da li je sporna marmelada na tržištu BiH

Iz Agencije za bezbjednost hrane BiH je saopšteno da je u obavještenju nadležnim inspekcijskim organima Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta zatraženo i dostavljanje povratnih informacija u vezi sa mogućnošću da se na tržištu BiH nalazi proizvod, povučen sa tržišta Hrvatske, zbog povišenog sadržaja sumpornog dioksida.

“Odmah po prijemu povratnih informacija od nadležnih inspekcijskih organa entiteta i Brčko distrikta BiH, Agencija za bezbjednost hrane će informisati potrošače saopštenjem”, ističu iz ove agnecije.

Agencija za bezbjednst hrane BiH, kao kontakt autoritet Sistema za brzo uzbunjivanje za hranu i hranu za životinje /RASFF EC/, dosad nije zaprimila službeno obavještenje od RASFF EC da je na tržište BiH izvezen predmetni proizvod.

“Shodno procedurama Evropske komisije, Agencija za bezbjednost hrane BiH, kao kontakt autoritet dobija obavještenje od EU RASFF u slučajevima kada je predmet obavještenja izvezen u BiH“, pojasnili su iz Agencije.

U ovoj agenciji kažu da su sve navedene mjere preduzete s ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača na osnovu principa predostrožnosti, a u skladu sa odredbama Zakona o hrani.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender