16. 08. 2022.

Razdvojiti finansije i privredu, spojiti rudarstvo i energiju

Potpredsjednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je danas da rekonstrukcijom vlade mogu da se postignu ciljevi, koji bi se, inače, ostvarili nakon izbora i da je potrebno razdvojiti Ministarstvo finansija i privrede, jer bi na taj način bilo efikasnije i snažnije.

Mirović je podsjetio da je preostalo još nekoliko dana do opšteprihvaćenog roka – 27. jula da se završi posao oko rekonstrukcije vlade.

“Svi moraju da shvate da su zadaci veoma visoki, veliki i značajni i da zemlja mora da se mjenja u svim oblastima”, rekao je Mirović.

On je najavio da će se zato obaviti rekonstrukcija vlade – da se formira još snažniji i odlučniji tim, koji je sposoban da promjeni Srbiju i da ostaje da se vidi da li će druge stranke, osim SNS, u tome učestvovati, dodajući da je optimista.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović ocjenila je da resori energije i rudarstva treba da budu objedinjeni u jednom ministarstvu a da će s približavanjem Evropskoj uniji biti potrebno formiranje ministarstva za životnu sredinu.

Izvor: Agencije

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender