17. 08. 2022.

Jovanović odbio Crvenu zvezdu

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da ’crveno-beli’ žele iskusnog fudbalera, kao i da će on odluku donijeti do srijede.

Jovanović je u ponedjeljak pred sastanak Upravnog odbora na „Marakani“ svoju odluku saopštio prvom čovjeku kluba Draganu Džajiću, pa ne čudi što se tada nije raspravljalo o njegovom transferu.

Kontakti između dvije strane trajali su desetak dana, otkako je Jovanović počeo da trenira sa Vojvodinom. Ipak, od prvog trenutka bilo je jasno da su male šanse da Jovanović pojača redove ’crveno-belih’, pošto on ima i bogatu ponudu iz Kine, zato što bivšeg reprezentativca želi Radomir Antić, koji trenira Šandong.

Jovanović je protekle dvije godine bio član Anderlehta sa kojim mu je ugovor istakao na kraju prethodne sezone. Prethodno je igrao za Liverpul, Standard Lijež, Lokomotivu iz Moskve i Šahtjor Donjeck, a profesionalnu karijeru počeo je u Vojvodini.

Lane je davno bio želja Zvezde, jer je još Dragan Stojković Piksi pokušao da ga dovede na „Marakanu“. 44 puta je igrao za Srbiju i dao 11 golova.

Inače, sami pregovori Laneta Jovanovića sa Zvezdom predstavljali su veliko iznenađenje zbog njegove izjave od prije tri mjeseca da se ne bi vratio da igra fudbal u Srbiji.
Izvor. B92 | JT

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender