10. 08. 2022.

Parastos za 14 srpskih žetelaca

“Međunarodna zajednica 14 godina ne može da kaže ko je odgovoran i ko je počinilac ovog zločina, niti može da garantuje da se ovo neće ponoviti”, rekao je Vulin.

Međunarodna zajednica, ističe Vulin, mora da pokaže da nema žrtava prvog i drugog reda i ne može da pravi sudove za jedne, a da za druge neće da otvori istragu.

On je osudio pojedine predstavnike međunarodne zajednice koji savjetuju da se moraju zaboraviti žrtve, čime nastoje da sakriju i prikriju istinu.

Ispred spomen-ploče u Starom Gracku parastos je služio otac Sava Šmigić, sekretar Eparhije raško-prizrenske, koji je poručio da se zbog poštovanja prema nevino nastradalim žeteocima ne smije dozvoliti prodaja i predaja Kosova i Metohije, čiji je svaki milimetar natopljen krvlju.

“Uvek imajmo na umu, ne samo danas, da se u Starom Gracku dogodio zločin. Ako to imamo na umu ne verujem da će se neko drznuti da izda, preda i proda Kosovo i Metohiju”, rekao je Šmigić.

On je pozvao sunarodnike da ne odlaze iz južne srpske pokrajine i da ovu svetu srpsku zemlju ostave svojim nasljednicima.

Porodice stradalih i ove godine nisu mogle izaći na groblje u Starom Grackom, jer je kosovska policija ponovila upozorenje da je groblje minirano.

Srbi nastavljaju da se iseljavaju iz ovog sela u kojem je do 1999. godine bilo 250 domaćinstava, a sada ih je ostalo oko 30 odsto.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender