18. 08. 2022.

Princeza Kejt rodila dječaka, čeka se prvo pojavljivanje malog princa

U čast rođenja budućeg vladara Velike Britanije ostrvski tabloid “The Sun” promijenio je svoje zaglavlje i prepoznatljivi logo.

Svijet sa nestrpljenjem čeka prvu sliku novog princa Britanije, a astrolozi kažu da će mali biti jak lider jer je rođen u znaku raka.

Danas na sajtu i u papirnom izdanju dnevnog tabloida “The Sun” stoji “The Son” u čast deteta Kejt i Vilijama.

“The Sun” je po tiražu deveti na cijelom svijetu, a bez konkurencije u Velikoj Britaniji.

U januaru 2013. godine, prodato 2.409.811 primjeraka novine koju mnogi koji ne čitaju dnevnu štampu poznaju i pamte po trećoj strani.

Smatra se da tokom dana “The Sun” prosječno čita oko 7,3 miliona ljudi.

Boce sa šampanjcem su podijeljene, a po objavi radosnih vijesti čuli su se uzvici “Hip! Hip! Ura!” ispred Bakingemske palate gdje su na stotine okupljenih pjevali i igrali i pokušavali da uslikaju maleni list papira na kome je bio objavljeno rođenje princa.

Turističke atrakcije grada bile su osvijetljene plavom, bijelom i crvenom – nacionalnim bojama.

Očekuje se da će kraljevska artiljerija danas ispaliti plotune u čast rođenja djeteta koje bi danas trebalo da izađe iz bolnice.

Ime djeteta biće saopšteno kasnije ali su Džordž i Džejms – oba tradicionalna kraljevska imena – favoriti kladioničara za dijete koje će jednog dana biti šef 16 država, uključujući Britaniju, Australiju i Kanadu, kao i šef Komonvelta, kojim su obuhvaćene 54 zemlje i vrhovni poglavar Anglikanske crkve.

Popularni vojvotski par zaobišao je tradiciju obznanivši rođenje djeteta preko saopštenja za štampu, ali se očekuje da će se držati protokola i javnosti pokazati dijete na izlazi uz bolnice Sent Meri u zapadnom Londonu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender