26. 01. 2022.

Zloupotreba studentske populacije

Iz ove stranke ističu da svi koji su prekršili zakon, ne mogu biti amnestirani bez obzira kojoj populaciji pripadaju, kao i da je nedopustivo da se krši zakon, a da se istovremeno skriva iza pripadnosti određenoj društvenoj grupi.

“Studenti koji su bili na informativnom razgovoru u policiji nisu lijepili plakate po nalogu nijedne studentske organizacije i zato je neprimjereno, da ono što su radili kao pojedinci na svoju ruku, pripisuju studentskoj populaciji, što je potvrđeno u izjavama predstavnika Unije studenata”, navodi se u saopštenju SNSD-a povodom dešavanja u proteklih nekoliko dana u vezi sa lijepljenjem plakata u Banjaluci, te obavljanjem informativnog razgovora sa dva studenta Univerziteta u Banjaluci.

U SNSD-u smatraju da pojedinci ovakvim svojim djelovanjem, na najgrublji način obmanjuju javnost Republike Srpske i zloupotrebljavaju studentsku populaciju.

U saopštenju se navodi da predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra “Nikola Tesla” Igor Macanović nije isključen iz SNSD-a, već je sam podnio zahtjev za izlazak iz stranke, ali da ni poslije više medijskih istupa nije uspio da objasni zašto je to tražio.

Iz SNSD ističu da je Macanović ponavaljao “da će nastaviti da rade, ono što i do sada”, pri tome ne navodeći na šta tačno misli i ko su to oni.

“Postavljamo pitanje kojim aktivnostima se imenovani bavi, ko stoji iza njega, s obzirom da se i Unija studenata ogradila od njegovog djelovanja, te koga Macanović predstavlja i za čije interese radi?”, navode iz SNSD-a.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender