26. 01. 2022.

Festival pozorišne realnosti u Banjaluci

Prvog dana festivala, u ponedjeljak, 29. jula u 19 časova na Velikoj sceni Doma omladine igra predstava ”Nije Šekspir, ali je Romeo i Julija” teatra MTM 1974 iz Mostara.

U 20.30 na Podrum sceni u Gospodskoj ulici pobliku dočekuje Gradsko kazalište mladih iz Viteza predstavom „Don Kihot.

Iste večeri u 22 sata, na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel studenti Akademije umjetnosti Priština/Zvečan iz Kosovske Mitrovice izvešće predstavu „San letnje noći”.

Utorak, 30. juli rezervisan je za subotički Kulturni centar „Arija” koji na Podrum sceni igra komad „Naša malo bolesna predstava” u 19 sati.

Akademsko pozorište SKC-a iz Niša predstaviće se publici predstavom „Zovem se Amanda” , koja igra u 20.30 u Domu omladine, a na Kastelu u 22 sata gledamo „Zašto je Kanter stigao u grad”, Teatra mladih iz Goražda.

Prvog avgustovskog dana tačno u podne u Domu omladine igra predstava „Korak” zrenjaninskog Pozorišta mladih „Cekom”. U 19 sati na sceni Orfej, u Biblioteci za slijepa i slabovida lica igra predstava „Kuš sad Strajilo” Teatra „Scena” iz Novog Grada, a u 21 sat nas u Domu omladine čekaju domaćini, banjalučko DIS pozorište sa predstavom „Mono, mono, duo”.

U petak, 2. avgusta na Podrum sceni igra predstava „Rekvijem za ljubav”, koja je proizvod saradnje Banjalučkog studentskog pozorišta i MTM 1974 teatra iz Mostaera.

U 22 sata, na Maloj sceni Doma omladine čekaju nas glumci Teatra „Harlekin” iz Postojne u Sloveniji i Teatra S iz Siska, s predstavom „A, E, I”.

Ulaznica za sve predstave košta 10 KM, pojedinačne ulaznice koštaju 2 KM, osim za predstave „San letnje noći” i „Zašto je Kanter stigao u grad”, koje su za jednu marku skuplje.

http://teatar.webs.com/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender