19. 08. 2022.

Formirane popisne komisije, osim u Srebrenici i Kneževu

Ona je na konferenciji za novinare u Banjaluci pojasnila da je u Srebrenici kandidovana popisna komisija i da bi za sutra trebalo da bude zakazana sjednica Skupštine opštine, koja imenuje popisnu komisiju.

Čičkovićeva je navela da u Kneževu, zbog nefunkcionisanja Skuštine opštine i određenih političkih poteškoća, još nije formirana popisna komisija.

Ona očekuje da će i taj problem, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, brzo biti riješen. “Trenutno traje konkurs za izbor popisivača i opštinskih instruktora, a do jutros se prijavilo 1.522 kandidata za opštinske instruktore i 10.254 kandidata za popisivače”, pojasnila je Čičkovićeva.

Ona je dodala da u popisnoj komisiji moraju biti zastupljeni predstavnici konstitutivnih naroda i ostalih, a jedan član mora biti iz Republičke uprave za geodetska i imovinsko-pravna pitanja.

Čičkovićeva je navela da je u pripremi i materijal za njihovu obuku i logistika za štampanje i pakovanje materijala.

“Nakon zatvaranja konkursa 31. jula spiskovi izabranih kandidata za instruktore biće objavljeni do 25. avgusta na oglasnoj tabli opština i internet stranicama statističkih institucija u BiH”, istakla je Čičkovićeva.

Prema njenim riječima, instrukcije za opštinske instuktore održavaće se od 6. do 10. septembra, a za popisivače od 6. do 20. septembra.

Popis stanovništva i domaćinstava u BiH biće održan od 1. do 15. oktobra 2013.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender