18. 01. 2022.

Izuzetno dobri odnosi crkve i gradske uprave

“Tako smo radili i ranije i sada, a nadam se da ćemo tako raditi i u budućnosti. Nastojimo da se sve ono što nije riješeno ranijih godina ili decenija na najblaži način riješi, kako sljedeće generacije ne bi imale iste probleme”, rekao je vladika Jefrem novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa Gavranovićem.

On je naveo da je u uzvratnoj posjeti banjalučkom gradonačelniku, tokom koje je razgovarano o tekućim pitanjima i poslovima grada, kao i o odnosima Crkve i grada Banjaluka.

Vladika Jefrem je zahvalio gradskoj upravi na dobrom i korektnom odnosu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kao i prema drugim vjerskim zajednicama i svim građanima Banjaluke.

Gradonačelnik Banjaluke je naveo da je tokom razgovora informisao vladiku Jefrema o stanju u gradu, o kretanjima, pitanjima i problemima kojima se bavi gradska vlast i načinima na koji se problemi rješavaju.

“Saglasni smo da sve što radimo to činimo u najboljem interesu za naše građane i tako treba da se odnose i sve ostale institucije u gradu”, naglasio je Gavranović.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi i o nekim pojedinačnim rješenjima u vezi sa vjerskim objektima.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender