23. 01. 2022.

Ovo su ministri koji neće biti u novoj rekonstruisanoj Vladi Srbije

Ministri Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović i Suzana Grubješić biće, kako “Telegraf” saznaje, bivši u rekonstruisanoj Vladi Srbije.

– Dinkić i Dačić su spustili loptu, spremni su da prihvate sve “uslove” naprednjaka i Aleksandra Vučića kako bi Vlada opstala. Lider SPS-a je spreman da zameni svoja dva ministra Žarka Obradovića, na čijoj smeni lider SNS posebno insistira i Slavicu Đukić Dejanović, dok je posle dužeg razmišljanja prvi čovek URS-a spreman da, osim državnih sekretara, “žrtvuje” i Suzanu Grubješić – tvrdi naš izvor.

Prema njegovim riječima, Mlađan Dinkić je nakon čvrste reakcije naprednjaka na izjavu URS-a da će zamijeniti samo državne sekretare iz svojih redova i izjave Aleksandra Vučića da mu “ne pada na pamet da objašnjava zašto Verica Kalanović nije radila dobro”, riješio da popusti.

– Dinkić je spreman da zameni Suzanu Grubješić, potpredsednika Vlade zaduženu za evropske integracije, čijim radom je prezadovoljan i da ipak poštedi Vericu Kalanović, jer ona vodi Ministarstvo regionalnog razvoja, koje mu je značajno zbog decentralizacije – kaže naš dobro obavješteni sagovornik.

On ocjenjuje da je, poslije Dinkićevog zaokreta, izvesniji dogovor o temeljnoj rekonstrukciji nego ponovni izlazak na birališta.

Lider SPS-a Ivica Dačić je, s druge strane, spreman na kompromis, pa će Obradović i Dejanovićeva biti zamjenjeni drugim socijalistima.

– Dačić ne želi da kontrira Vučiću i zbog toga je spreman da zameni Obradovića i Dejanovićevu – kaže naš izvor.

Zamjenik šefa poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević kaže za “Telegraf” da nijedno personalno pitanje ne smije da bude važnije od Srbije i ostvarivanja ciljeva oko kojih su se okupile stranke vladajuće koalicije.

– Svi iz redova SPS-a spremni su da se povuku ako je to stav stranke i njenog Predsjedništva – kaže Milićević, i dodaje da “izbori trenutno nisu tema”:

– Imamo mnogo značajnijih poslova koje bi svi zajedno trebalo da obavimo u narednom periodu.

Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da je netačno da je lider URS-a i ministar finansija i privrede spreman da smijeni potpredsjednika Vlade zaduženu za evropske integracije Suzanu Grubješić, ali i da će ministar regionalnog razvoja Verica Kalanović ostati.

– Sjednica Predsjedništva URS-a, na kojoj će tema biti rekonstrukcija Vlade, biće održana u narednih nekoliko dana, ali tačan datum još nije utvrđen – saopštava portparol te stranke Marko Selaković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender