13. 08. 2022.

Položen kamen temeljac za izgradnju stambeno-poslovnog objekta

Đokić je u telefonskoj izjavi Srni ocijenio da je ovo potez solidarnosti koji Republika Srpska pokazuje prema napaćenom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

“Riječ je o objektu sa osam stanova za smještaj srpskih porodica protjeranih sa juga Kosova i Metohije, a u okviru koga će biti poslovni prostor predviđen za kulturni centar Republike Srpske i Centar za socijalni rad Kosovskomitrovačkog okruga”, precizirao je Đokić.

On je naveo da će Srpska putem ovog kulturnog centra u narednom periodu moći da razvija različite vidove kulturnih i drugih sadržaja.

Đokić je najavio da će stanovi biti završeni za najduže tri mjeseca kada će se porodice moći da se usele.

“Srećan sam i ponosan na to što su, prije svega, Vlada i parlament Srpske podržali ovu akciju i što će ovim biti očuvana naša istinska, bratska povezanost i nesebična ljubav koju njegujemo kao narod, a posebno u situaciji kada je dijelu našeg naroda teško, kao što je Srbima na Kosovu i Metohiji”, rekao je Đokić.

On je naveo da je srpskim predstavnicima poželio da pronađu načina da budu mudri i hrabri i da zajedno sa vlastima u Beogradu donesu najbolje političko rješenje koje će pomoći da Srbi trajno ostanu na Kosovu i Metohiji.

Za izgradnju ovog stambeno-poslovnog objekta, u čijem sastavu će biti i kulturni centar, Vlada Republike Srpske izdvojiće 500.000 KM, dok je opština Kosovska Mitrovica obezbijedila lokaciju i projektnu dokumentaciju.

Đokić je kamen temeljac položio zajedno sa načelnikom Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenkom Nedeljkovićem i predsjednikom Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Miloradom Arlovom.

Kamen temeljac osveštalo je sveštenstvo sjevernomitrovačke crkvene opštine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender