26. 01. 2022.

Svjedocima prijećeno likvidacijom

Isti izvor je naveo da je Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH početkom jula Tužilaštvu BiH dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ometanje rada pravosuđa, sa spiskom lica koja će biti likvidirana ukoliko Mehmedović bude uhapšen.

“Spisak sa imenima istražila je Sipa, a spisak svjedoka određenih za likvidaciju u slučaju hapšenja Mehmedovića Tužilaštvo BiH je imalo već u junu, ali ništa nije učinilo da zaštiti svjedoke”, rekao je izvor i dodao da i danas postoji opasnost od otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka u predmetu “Ozren”, koji osim Sipe ima i Tužilaštvo BiH.

On je dodao da je Sipa na predmetu “Ozren” radila još od 2005. godine, a da je Tužilaštvo BiH 2012. godine izdalo naredbu za utvrđivanje činjenica protiv Mehmedovića i ostalih osumnjičenih.

“I pored svih dokaza, glavni tužilac BiH Goran Salihović nije dao da Mehmedoviću bude određen pritvor, niti je izdao naredbu za pretrese, što je uobičajena praksa u predmetima ratnih zločina”, rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender