23. 01. 2022.

Banjaluka mora biti politički lider Srpske

“Banjaluka mora da bude ekonomska lokomotiva koja druge vuče ka boljem, a nacionalnom politikom mora biti odgovorna za Srpsku”, rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Zbog toga je, kaže on, potrebno da sve političke stranke, i iz vlasti i iz opozicije, potpuno jasno saopšte građanima šta je njihov politički program kada je u pitanju ovaj grad.

Tadić je najavio da će banjalučki SDS pokušati da se dogovori sa ostalim političkim subjektima da tokom septembra bude obavljen što širi krug bilateralnih ili multilateralnih konsultacija radi sagledavanja situacije u Banjaluci i da svi zajedno promijene, ne samo politički ambijent, već i da Banjaluka bude centar koji ispunjava funkcije lidera Srpske.

Šef Kluba odbornika u skupštini grada Banjaluka Đorđe Umićević smatra da je “ekonomska i socijalna situacija na području tog grada veoma teška”, te da je SDS na to upozoravao još prije dvije godine.

On je naveo da se postavlja pitanje kako u postojeći banjalučki ambijent dovesti investitora, jer bez investicija i nove proizvodnje nema ni novog zapošljavanja.

Umićević je rekao da je Banjaluka zadužena više od 200 miliona KM i da gradska vlast nedovoljno pomaže privredi.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender