16. 08. 2022.

Formirana komisija o Mehmedovićevom hapšenju

Ova komisija formirana je na zahtjev Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu, a u nju su imenovani Dušanka Majkić iz SNSD-a, Aleksandra Pandurević iz SDS-a, Amir Fazlić iz SDA, Mirsad Đugum iz Saveza za bolju budućnost BiH, Niko Lozančić iz HDZ-a BiH, Mirsad Mešić iz SDP-a BiH i Zvonko Jurišić u ime mješovitog kluba.

Poslanik SDA u parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović uhapšen je 19. jula u akciji Sipe kodnog imena “Ozren” zbog dovođenja u vezu sa ratnim zločinima u Tešnju 1992. godine, a potom i pušten.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Drago Kalabić istakao je u poslaničkoj raspravi da poslanici ove stranke podržavaju formiranje istražne komisije kako bi se razjasnio slučaj Mehmedovićevog hapšenja.

“Pristajemo i glasamo za ovu istražnu komisiju u nadi da ćemo dobiti kompletan materijal od Sipe i Tužilaštva BiH”, rekao je Kalabić, podsjećajući da SDA u ranijim slučajevima hapšenja poslanika u drugim parlamentima nije bio za otvaranje rasprave o tome.

Za uvršatavanje ove tačke u dnevni red glasali su i poslanici SDP-a. Šef Kluba poslanika ove stranke Saša Magazinović rekao je da će SDP putem svog člana u komisiji, ako ona bude formirana, tražiti da se istraže i navodi predsjednika SDA Sulejmana Tihića da iza Mehmedovićevog hapšenja stoji SDP.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender