26. 09. 2022.

Otvorena izložba “Zlatne ruke Potkozarja”

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Aleksandra Trifković istakla je da će Ministarstvo trgovine i turizma i u narednom periodu pružiti podršku projektima koji promovišu tradiciju potkozarskog kraja.

“Smatramo da ovakve manifestaciju obogaćuju turističku ponudu Srpske”, rekla je Trifkovićeva.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da ova prestižna manifestacija afirmiše tradicionalne vrijednosti potkozarskog kraja, iz godine u godinu okuplja sve više posjetilaca i izalagača, te privlači i goste izvan Potkozarja.

“Ovim želimo da pokažemo šta sve mogu napraviti te zlatne ruke naroda Potkozarja i sve vrijednosti koje su njegovali naši preci koje treba obnavljati i prenositi na mlade generacije”, rekao je Pavić.

On je dodao da manifestacija ima i prodajni karakter, gdje svi imaju priliku i pokazati svoje umijeće, ali i prodati svoje rukotvorine.

Direktor Turističke organizacije Prijedor Amira Ganić rekla je da su među izlagačima 12 udruženja, četiri radionice i 23 pojedinca, kao i da ova manifestacija u okviru Kulturnog ljeta “Prijedor 2013” ima prodajni, izložbeni i takmičarski karakter.

“Stručna komisija u sastavu arheolog Milenko Radivojac, etnolog Marija Radaković i likovni umjetnik Mesud Hodžić dodijeliće novčane nagrade od 200 KM za prvo mjesto i po 100 KM za drugo i treće mjesto u kategorijama najoriginalniji eksponat i najljepše uređen štand”, dodala je Ganićeva.

Cijene eksponata iznose od dvije do 250 KM. Na dvadesetak štandova na malom gradskom trgu danas i sutra građanima i gostima Prijedora nudi se širok izbor ručnih radova od drveta, dekorativnih i odjevnih predmeta i ručno rađenog nakita.

Organizatori su Turistička organizacija i grad Prijedor, pokrovitelji grad Prijedor, Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i “Dunav osiguranje”, a partner udruženja “Promotur”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender