23. 01. 2022.
Jačanje saradnje Banjaluke i Kumanova

Za stambeno zbrinjavanje 11 porodica 100 hiljada maraka

On je rekao novinarima da su porodice dobile od 1.000 do 25.000 KM, te da je grad u budžetu za ovu godinu izdvojio 300.000 KM za ovu namjenu, a preostali iznosi biće podijeljeni do kraja godine.

“Grad će za ovu namjenu izdvojiti i 277.000 KM sredstava od prodaje poslovnih prostora i garaža”, istakao je Gavranović.

Gavranović je podsjetio da je grad do sada iz svog stambenog fonda dodijelio više od 200 stanova za ovu kategoriju, te da je podržana izgradnja brojnih zajedničkih stambenih jedinica sa Vladom Republike Srpske.

On je naglasio da se i ove godine grade 142 stana u naselju Ada, a spremna je dokumentacija za dodjelu određenog broj stanova u naselju Kuljani.

Govoreći o koalicionom partneru Socijalističkoj partiji /SP/, Gavranović je rekao da oni nemaju razloga da budu nezadovoljni, kao i da je održani sastanak dio redovne razmjene informacija radi što boljeg funkcionisanja.

On je istakao da imena novih direktora u gradskim preduzećima nisu poznata, kao i da će grad u preduzećima u kojima su potrebne promjene tražiti ostavke direktora i ići na smjene, dok je sigurno da će direktor Gradskog groblja biti iz Socijalističke partije.

Reagujući na kritike Srpske demokratske stranke /SDS/ na stanje u gradu, on je istakao da su oni pokazali šta su znali i umjeli da urade, a građani pamte kakvu su Banjaluku ostavili.

On je dodao da građani banjalučkog naselja Česma nemaju vode već hiljadu godina, ali će je dobiti ovih dana.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender