19. 08. 2022.

Dinkić leti iz vlade, spremaju se izbori

Sastanak lidera vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Mlađana Dinkića, viđen kao presudan za opstanak Vlade, završio je u ćorsokaku jer su sva trojica ostala pri svojim stavovima. Vučić, prvi potpredsjednik Vlade i lider SNS, na današnjoj sjednici Glavnog odbora zvanično će saopštiti kakvu odluku su naprednjaci donijeli – da li će se ići na izbore ili ne.

Kako Kurir saznaje, URS sigurno izlazi iz Vlade, a vanredni parlamentarni izbori su neizbježni upravo zbog nespremnosti Dinkića, ali i socijalista, da smjeni ministre iz svojih redova.

Vučić je bio za temeljnu rekonstrukciju, dok Dinkić nije pristao ni na podjelu svog resora privrede i finansija, niti da se odrekne Verice Kalanović i(li) Verice Grubješić. Dačić je praktično odlagao neodloživo rekavši da će odluku donijeti na današnjoj sednici Predsjedništva stranke.

– Dačić je bio spreman da da tri resora, ali ni za živu glavu nije htio da se odrekne Ministarstva policije jer se plaši za sudbinu SPS pošto bi neki od njegovih funkcionera mogli da dođu na udar zakona. Dinkić je potpuno neozbiljno i bezidejno pristupio rekonstrukciji. On nije bio spreman da napravi opsežnu smenu svojih ministara, zbog čega će URS i on završiti u opoziciji – navodi izvor Kurira.

Uoči sastanka, portparol SPS Đorđe Milićević naveo je da će ta stranka dati svoj doprinos.

– SPS će biti  podrška, a ne prepreka tom procesu. Ne plašimo se izbora, i ako se proceni da je potrebno da se ide na izbore, spremni smo za njih. Zoran Babić iz SNS rekao je da očekuje da se danas, poslije sjednice GO stranke, saopšte imena ministara koji će biti zamjenjeni ukoliko dođe do rekonstrukcije.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender