20. 10. 2021.
Dodik sa ruskim investitorima o energetskim projektima

Dodik: Srpsku ću voditi do pune slobode i samostalnosti

Dodik je naglasio da mu je Srpska na posebnom tasu i sve što radi, radi za nju, a ne za Laktaše. “Gdje god prođem vidim objekte koje sam ja pravio. Hajde da vidimo šta su uradili oni prije mene, a koji bi da se vrate. Neću da gubim vrijeme da im odgovaram, njihova mržnja me ne dotiče, ja ne mrzim nikog”, naglasio je Dodik, koji je i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/.

Dodik je uvjeren da će na izborima naredne godine narod podržati njegovu politiku i dovesti ga do ubjedljive pobjede. “Pokušavam doći do svakog čovjeka u Republici Srpskoj da mu objasnim kako ću voditi zemlju do njene pune slobode i samostalnosti. Narod prepoznaju spekulante, a ja to nisam”, naglasio je predsjednik SNSD-a.

Dodik je za beogradski nedjeljnik “Pečat” rekao da se u Republici Srpskoj neće ostvariti nikakvo proljeće, te da je Srpska u mladalačkom zanosu da bude još ljepša i jača.

“Grupa studenata na ulici ne znači revoluciju, niti se tako smjenjuje vlast. Stranci su shvatili da od iduće godine stupa na snagu novi četvorogodišnji mandat političkih struktura i sada u paničnim pokušajima nastoje da vrate stare podanike na vlast.

Princip je uvijek isti, prvo se ide sa krminilazacijom. To pokušavaju otkad se bavim politikom i da je bilo ma šta što mogu iskoristiti, Milorad Dodik danas ovdje ne bi bio. Ali, nisu našli ništa. Zato su našli veze Mladena Ivanića u privatizaciji ‘Kristal banke’ za jedan evro, pa o tome ćute, jer im trebaju poltroni”, istakao je Dodik.

On je rekao da opozicija pokušava da stavi predsjednika SNS-a Aleksandra Vučića na mjesto svog barjaktara na izborima naredne godine, računajući da bi to mogao da bude odgovor na njegovu raniju podršku DS-u i njenom tadašnjem lideru Borisu Tadiću.

“Ali, i angažman Vučića i /predsjednika Srbije Tomislava/ Nikolića bio je dosta prisutan u nekim ranijim vremenima. I to se smatralo normalnim. Zato je na odluci Beograda i ključne partije vlasti da li će se distancirati od ovdašnje politike ili će otvoreno nekoj strani dati podršku. Dabome, od toga će zavisiti i budući odnosi”, naglasio je Dodik.

Na pitanje da li ga je strah da bi opozicija na predstojećim izborima mogla da se uzdigne i da sve ono što je aktuelna vlast gradila godinama dovede u pitanje, Dodik je rekao da je siguran da ne može.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender