17. 10. 2021.

Filmski bijeg Srbina člana “Pink Pantera” iz zatvora

AFP javlja da je bjegunac iz Bosne i Hercegovine i da se zove Milan Poparić, kao i da je u zatvoru od 2009. godine, kada je osuđen na kaznu od skoro 7 godina.

To je treći član grupe “Pink Panter” koji je ove godine pobjegao iz švajcarskih zatvora, podseća AFP. U begu, koji strane agencije opisuju kao filmski, nije bilo povrijeđenih.

Kako je objavljeno, član međunarodne grupe pljačkaša dijamanata pobjegao je iz zatvora zajedno sa Švajcarcem Adrijanom Albrehtom, koji je zatvoren zbog otmica, podmetanja požara i pranja novca.

Pomagači su probili kapiju i ogradu zatvora u Orbeu kombijem, a zatim prebacili merdevine kako bi omogućili bjeguncima da pređu preko bodljikave žice. Kombi su odmah zapalili, a zatim su pobjegli drugim vozilom.

Policija je saopštila da je više desetina patrola krenulo u potjeru, zajedno sa kolegama iz Francuske, jer se granica nalazi na samo 15-ak kilometara od zatvora.

Početkom godine je objavljeno da su dvojica Srba pripadnika ove međunarodne kriminalne grupe poznate po krađi dragulja i nakita optuženi zbog više krađa počinjenih u Švajcarskoj gde je trebalo da im se sudi.

Јedan je uhapšen u Crnoj Gori i izručen Švajcarskoj prošle godine, a drugi je uhapšen u Turskoj i bil oje najavljeno njegovo izručenje.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender