23. 09. 2021.

Grad napravio Vulićima put

Iz Administrativne službe grada Banjaluka (ASBL) saopštili su da je Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja izvšilo izgradnju javne saobraćajnice u Ulici Svetozara Markovića.

“Ovaj put, kao pristupna saobraćanica, planiran je u trasi budućeg puta predviđenog regulacionim planom i služi za nesmetan prilaz parceli Vulića”, pojašnjavaju iz ASBL.

Vulić je, međutim, sprečavao izgradnju, te je intervenisala i policija, koja ga je privela, kao i njegove sinove. Tokom otpora Vulića, povrijeđena su tri policajca, a sve vrijeme odvijala se prava drama, koju su posmatrali brojni građani, ali i pojedini odbornici iz Skupštine grada Banjaluka.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka rekla je za Kontakt radio da je jedan njihov pripadnik teže povrijeđen, a dva su lakše povrijeđena. Policajac Slaviša Trifković, kojeg je Vulić udario vozilom, zadobio je prelom noge na dva mjesta.

Markanovićeva je dodala da su privedeni i Vulićevi sinovi zbog ometanja državnog organa u vršenju javnih funkcija. Vulić će biti sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Ona je navela da su Vulić i njegovi sinovi narušavali javni red i mir, prilikom pružanja asistencije Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja grada Banjaluka na izgradnji javne saobraćajnice u Ulici Svetozara Markovića.

U ASBL kažu da je Vulić ranije prvo prihvatio, a zatim sa grupom nepoznatih lica ometao i fizički onemogućio izgradnju puta, te je zatražena asistencija CJB Banjaluka.

“Ističemo da nisu tačne informacije da je grad, odnosno gradonačelnik Slobodan Gavranović, zatražio asistenciju policije da se, navodno, zaštite radne mašine ‘Grand trejda’, posebno jer je radove na pristupnoj saobraćajnici, po nalogu Odjeljenja, izvodilo drugo preduzeće”, kažu u ASBL, a kako saznajemo, radove je izvodila firma “Građenje Đurić”.

Iz Kliničkog centra (KC) Banjaluka saopštili su da su nakon ovog incidenta ukazali pomoć pacijentima.

Četiri lica zbrinuta su danas u Kliničkom centru Banjaluka, jedno od povrijeđenih lica ima povredu potkoljenice i nalazi se na Klinici za traumatologiju, gdje će biti i operisano.

“Drugo lice, koje je lakše povrijeđeno, zbrinuto je i nalazi se u Kliničkom centru Banjaluka. Treće lice nalazi na Klinici za neurologiju i dijagnostika je u toku.Četvrto lice pušteno je na kućno liječenje, nakon što je pregledano”, rečeno je u Kliničkom centru Banjaluka.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da je policajac Slaviša Trifković, koji je povrijeđen u policijskoj intervenciji kod gradilišta preduzeća “Grand trejd” u Banjaluci, pripremljen za operaciju i da se dobro osjeća.
Vasić, koji je sa ministrom unutrašnjih poslova Radislavom Jovičićem u Kliničkom centru posjetio povrijeđenog Trifkovića, rekao je da će nakon jutrošnjih dešavanja biti pokrenuta redovna procedura.

“Nema nijedan razlog da ne bude podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, s obzirom da je vozilo korišteno kao sredstvo izvršenja i da je lice povrijeđeno”, rekao je Vasić.

On je ponovio da je zahtjev za asistenciju policije stigao od Administrativne službe grada Banjaluka, jer je riječ o zemljištu u njihovom vlasništvu i da nema veze sa preduzećem “Grand trejd”, sa kojim, kako je rekao, Banjalučanin Željko Vulić ima stalne probleme.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender