23. 09. 2021.

Milivojević: Iz Zvezde u Anderleht za 3 miliona evra

Dosadašnji fudbaler Crvene zvezde Luka Milivojević potpisao je petogodišnji ugovor sa prvakom Belgije, Anderlehtom.

Upravni odbor Crvene zvezde potvrdio je i dolazak Peruanca Migela Arauha, koji je potpisao ugovor na četiri godine.

“Na sednici je sve završeno oko prelaska Luke Milivojevića u Anderleht, vrednost transfera je tri miliona evra bruto, od čega će 28 procenata pripasti Radu. Uspeli smo da smanjimo procenat sa 40 posto”, rekao je Čović.

“Za Arauha su tražili 500.000 evra, uspeli smo i tu da spustimo cenu. 200.000 će pripasti klubu, a 60.000 će pripasti njegovom agentu na ime menadžerske provizije. Potpisaće ugovor na četiri godine, u prvoj sezoni će zarađivati 7.000 evra, dok će u svakoj narednoj zarađivati hiljadu evra više “, dodao je Čović.

Arauho će biti u mogućnosti da pomogne svojim novim saigračima u meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Černomoreca, prvog avgusta u Odesi, a po pravilima UEFA, Zvezda ima pravo da registuje još jednog igrača 24 časa pred meč.

Ugovor sa klubom trebao bi potpisati i Omega Roberts koji je već nekoliko nedjelja na probi.

“Vrlo sam srećan što sam mogao da zaključim ovaj transfer. Milivojević je igrač koji potpuno odgovara profilu koji tražimo. On će se pridružiti grupi za nekoliko dana. Predstavićemo ga našim navijačima i medijima čim stigne u Belgiju”, rekao je Herman Van Holsbek, generalni menadžer kluba.

Milivojević je juče odigrao svoju poslednju utakmicu u dresu Crvene zvezde protiv islandskog IBV-a u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

U Zvezdu je došao 2012. godine iz Rada, a prije toga je nastupao za kragujevački Radnički.

Milivojević će biti predstavljen navijačima i medijima tokom sljedeće nedjelje, objavljeno je na sajtu kluba.

/ agencije /

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender