19. 08. 2022.

Najbolje rješenje jedinstvena srpska lista

“Mi ćemo uraditi sve da Srbi opstanu na Kosovu i Metohiji, da imaju svog šefa policije, sudije, tužioca… Što se međunarodne zajednice tiče, ona će prihvatiti bilo kakav rezultat izbora – izašlo na njih 50 odsto Srba ili ne izašao nijedan. Nemam hrabrosti da dopustim da za gradonačelnika Kosovske Mitrovice bude izglasana Adrijana Hodžić”, dodao je Vulin.

On je za “Večernje novosti” rekao da će OEBS biti zadužen za provođenje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji i svuda gdje ima raseljenih ili rođenih na tom području.

“I /premijer Srbije/ Ivica Dačić, koji je rođen u Prizrenu, ima pravo glasa. Zamoliću ga da izađe na izbore”, dodao je Vulin.

On je napomenuo da će Srbi tokom lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, koji će biti održani 3. novembra, komunicirati sa OEBS-om, jer ne priznaju samoproglašeno Kosovo.

“U Centralnoj izbornoj komisiji imaćemo predstavnike, kao i u svim drugim izbornim komisijama, jer mora da postoji kontrola pri brojanju glasova”, dodao je Vulin.

Komentarišući informacije da se u Nacrtu pregovaračkog okvira EU sa Srbijom navodno pominje i neki pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine, Vulin je istakao da nikakav obavezujući papir koji bi Kosovo činio priznatom državom nije prihvatljiv za Srbiju.

“EU je rekla da nema novih uslova za Srbiju. Ovo bi bio novi uslov”, istakao je Vulin.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender