26. 01. 2022.

Nula KM za nova igrališta

Prvobitnim programom uređenja građevinskog zemljišta planirana je izgradnja igrališta u mjesnim zajednicama Bulevar, Ada, Nova Varoš i Starčevica u iznosu od 200.000 KM, dok su sada po novom Nacrtu rebalansa svedena na nulu.

Bitne izmjene pretrpio je i Program zajedničke komunale potrošnje, gdje su ukupna sredstva smanjena za 12,5 odsto ili za 2.385.200 KM.

Prema rebalansu, za održavanje javnih zelenih površina sredstva su smanjena za 360.000 KM, za javnu higijenu 200.000, a za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije 100.000 KM.

I za izgradnju komunalnih objekata sredstva su znatno smanjena, pa će tako umjesto 400.000, koliko je u početku bilo planirano, za ove poslove biti izdvojeno samo 100.000 KM.

U MZ Ada se nadaju kako se ipak neće odustati od gradnje igrališta, koje su tražili u ovoj godini.

“Sve one stvari koje muče i bole građane su umanjene, što se vidi kroz rebalans i kroz Program komunalne potrošnje. Mi smo već sami napravili jedno manje igralište i iskreno nam je žao naših sugrađana sa Starčevice, koji nemaju niti jedno, a kako stvari stoje, neće ga uskoro ni dobiti”, kaže Vito Pejaković, predsjednik Savjeta MZ Ada.

Kasno za primjedbe

Povodom rebalansa budžeta u Banskom dvoru je 19. jula održana javna rasprava, a građani su svoje komentare mogli upisati i na internet stranici grada. Rok za primjedbe i sugestije na Nacrt rebalansa istekao je 22. jula i one se više ne mogu podnositi, kazali su juče u ASBL.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender