Nisu tražene obustave istrage

Opsežna istraga u vezi sa Fondom zdravstva

Jovičić nije precizirao o kojim imenima je riječ, navodeći da od nadležnih inspektora traži da predmeti budu kvalitetno odrađeni da bi se donijele adekvatne presude za odgovorne za, kako je rekao, uništenje Fonda zdravstvenog osiguranja.

On je dodao da u ovom trenutku nema saznanja ko je autor plakata u Banjaluci, u vezi sa kojima je na razgovor pozvan student banjalučkog Univerziteta Igor Macanović.

“Sve što je policija radila, bilo je u skladu sa zakonom. Jedini razlog zbog kojeg je on pozvan na razgovor bilo je da kaže eventualna saznanja o krivičnim djelima za koja se terete lica na plakatima”, rekao je Jovičić sinoć za Alternativnu televiziju.

On je dodao da policija nije provodila istražne radnje u kampusu banjalučkog Univerziteta, koje su tražile odobrenje rektora.

Ministar unutrašnjih poslova za septembar je najavio i prve krivične prijave protiv određenih lica iz Litvanije i Republike Srpske u vezi sa fabrikom glinice “Birač” i dodao da se ozbiljna istraga vodi u vezi sa Balkan investment bankom, gdje je izuzeta obimna dokumentacija.

Govoreći o Strategiji borbe protiv korupcije, Jovičić je rekao da će do septembra, za kada je pomjereno skupštinsko razmatranje, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar pravde Gorana Zlatković i on održati radni sastanak sa Savjetom za borbu protiv korupcije Srbije radi dodatnih konsultacija.

On je najavio novu sistematizaciju radnih mjesta u Ministarstvu, te formiranje centra javne bezbjednosti Prijedor, kao i Kriminalističko-obavještajnog odjeljenja, što bi trebalo da bude završeno do 1. septembra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender