17. 08. 2022.

Podrška istrazi u vezi sa Fondom zdravstvenog osiguranja

“Potpuno podržavamo rad tih organa. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Fond zdravstvenog osiguranja Srpske i rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka omogućiće sve što bude traženo od njih”, rekao je Stanić novinarima u Banjaluci, komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Radislava Jovičića da je MUP krenuo u opsežnu akciju u vezi sa Fondom zdravstvenog osiguranja i Kliničkim centrom Banjaluka.

Stanić je rekao da će MUP-u biti sve potpuno dostupno i transparentno.

On je naveo da ne može govoriti o detaljima, jer bi, kako kaže, na taj način ometao rad MUP-a Srpske, ističući da će vjerovatno Ministarstvo unutrašnjih poslova uskoro izaći u javnost sa detaljima i podacima ili konkretnim rezultatima svojih aktivnosti.

“Protiv korupcije se ne bori galamom i nosanjem fascikli po medijima, već davanjem preciznih i tačnih informacija istražnim organima – Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu. Vjerujemo i podržavamo njihov rad i smatramo da će oni svakoj negativnoj pojavi, ukoliko je bude, dati ime i prezime”, rekao je Stanić.

On je istakao da Ministartvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske podržava Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u namjeri da kupi banjsko–rekreativni centar “Šeher” u Banjaluci i da ga osposobi za banjsko liječenje.

“Ta ustanova vodi dobru poslovnu politiku, zna u šta ulaže i kako ulaže. Sve ono što je u skladu sa zakonom, a doprinosi tome da se poveća kvalitet usluga, da su pacijenti zadovoljniji, a da se pritom ostvaruje pozitivno poslovanje – mi podržavamo”, rekao je Stanić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender