Policija je obavljala zakonsku obavezu

On je istakao da je grad Banjaluka uredno dostavio policiji svu potrebnu dokumentaciju, nakon čega su na informativni razgovor pozvani braća Željko i Branko Vulić koji imaju imanje u neposrednoj blizini građevinskih radova.

On je precizirao da se u dokumentaciji jasno vidi da je zemljište na kome se vrše radovi na pristupnom putu vlasništvo grada Banjaluka, a ne porodice Vulić niti firme “Grand trejd” koja ima gradilište u neposrednoj blizini.

Prema Marićevim riječima, radove na pristupnom putu trebalo je da izvodi preduzeće “Đurić građenje” koje je angažovao grad Banjaluka.

Načelnik CJB Banjaluka je potvrdio da je Željko Vulić na informativnom razgovoru u policiji priznao da je zemljište opštinsko, te da neće praviti probleme prilikom izvođenja radova, ali je danas uprkos upozorenjima spriječio izvođenje radova na pristupnoj saobraćajnici.

“On je sjeo u jedan automobil i tako vozeći pokušao rastjerati policiju koja je bila u obezbjeđenju gradilišta, a jednom policajcu prešao je preko noge polomivši je na više mjesta”, rekao je Marić, dodajući da je policajac operisan u Kliničkom centru Banjaluka gdje su ga večeras oko 18 časova posjetili direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić i on.

Povrijeđeni policajac je komandir Jedinice za podršku Policijske stanice Banjaluka Slaviša Trifkovića.

“Nakon upozorenja policije da prestane da narušava javni red i mir i napusti vozilo, Vulić se zaključao u vozilu, pa je policija bila primorana da razbije staklo na vratima i uhapsi ga”, istakao je načelnik CJB Banjaluka, navodeći da nije bilo prekomjerne upotrebe sile.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender