19. 08. 2022.
Nisu tražene obustave istrage

Policija postupala u skladu sa zahtjevom gradske uprave

“Policija Republike Srpske je na usluzi svim građanima. Poštujemo zakon. Ispoštovali smo zakonsku proceduru i u ovom slučaju”, istakao je Jovičić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, Jedinica za profesionalne standarde će utvrditi da li su policajci prekoračili ovlaštenja.

On je najavio da će posjetiti povrijeđenog policajca u Kliničkom centru Banjaluka, nakon čega će medije obavijestiti o zdravstvenom stanju ovog pripadnika MUP-a, kao i Željka Vulić i njegovog sina Slobodana, koji su privedeni zbog napada na službeno lice.

Načelnik Uprave policije Darko Ćulum istakao je da je danas u Banjaluci teže povrijeđen komandir Jedinice za podrške koji ima dvostruki prelom noge, te da su dva policijska službenika lakše povrijeđena dok su pružali asistenciju koju je tražila gradska uprava radi izgradnje saobraćajnice na gradskom građevinskom zemljištu.

“Riječ je o zemljištu koje nije u vlasništvu porodice Vulić, niti firme `Grand trejd`. U ranijim pokušajima u izgradnji ove saobraćajnice radnici su bili fizički ometani da izvode radove. U skladu sa procedurama, juče smo sa Željkom Vulićem i njegovim bratom obavili informativni razgovor u kojem su nam oni rekli da neće ometati izvršenje radova, što su, ipak, učinili“, pojasnio je Ćulum.

On je dodao da su Željko Vulić i njegov sin Slobodan jutros sjedili u putničkom vozilu u svom dvorištu i došli do zemljišta na kojem su se izvodili radovi sa namjerom da ih spriječe.

“Nakon toga izdato im je zakonsko naređenje da napuste vozilo na šta su se oni oglušili i nastavili voziti vozilo ugrožavajući bezbjednost policajaca koji su vršili asistenciju“, istakao je Ćulum.

On je rekao da će unutrašnjom kontrolom biti utvrđeno da li su policajci upotrijebili prekomjernu silu prema Vulićima.

Prema riječima Ćuluma, ukoliko Vulići budu imali povreda biće upućeni na ljekarski pregled u Klinički centar Banjaluka.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender